Academia Americana de Dermatologie constata ca acneea, de asemenea, cunoscuta sub numele de acnee vulgaris, este cea mai frecventă afecțiune a pielii în Statele Unite ale Americii. DAI a estimat ca 40 de milioane la 50 de milioane de oameni experimenteaza anual acneea. Majoritatea celor care suferă de aceasta problema a pielii sunt adolescenți și adulți tineri. Cu toate că experții nu înțeleg complet cauza acneei, cercetarea a scos la iveala unele declanșatoare principale, dintre care un declansator este un dezechilibru al pH-ului. Nivelul pH-ului pielii, sau puterea de hidrogen, este echilibrul acid și alcalin, cu un interval de la 1 la 14. O valoare mai mică de 7 este considerata acida, în timp ce o valoare mai mare de 7 indica alcalinitate. Corpul notru functioneaza optim la un nivel neutru, cu toate acestea, pielea normala este ceva mai acida la 4 până la 6,5. Acest mediu este cunoscut sub numele de “manta acidă” și are functia de a ajuta celulele pielii sa creasca si sa functioneze. Obținerea nivelului sănătos al pH-ului pielii este “înrudit cu reproducere celulelor într-un tub de testare. Specialistii spun ca în cazul în care condițiile pH-ului nu sunt corecte, celulele pielii nu se vor multiplica. O altă funcție primară a pH-ului este de a ucide bacteriile inainte de a intra in organism.
Acneea și bacteriile
Va recomandam tratamentul natural pentru ACNEE: https://www.vervory.ro/
Prezența bacteriilor reprezintă un factor major în dezvoltarea acneei. Atunci când pielea produce prea mult ulei, porii se înfunda si se inflameaza. Bacteriile sunt lasate isi faca de cap, mai ales atunci când nivelul pH-ului este prea alcalin. Acneea si infectiile pielii pot aparea atunci cand bacteriile intra prin fisuri microscopice in piele, spune Dr. Copeland.
Cercetare
Ce pui pe pielea ta și ce pui în corpul tau poate afecta nivelul pH-ului pielii. Desi nu s-a dovedit inca faptul ca alimentele grase sau grasimile fac pielea sa erupa, un studiu din 2003 condus de Esther Boelsma a raportat că “modificările stării nutriționale de baza pot afecta starea pielii,”. In mod specific aportul de grasimi mononesaturate, care a ridicat nivelul pH-ului participantilor cu 6 la sută. Mai mult decât atât, studiul, care a aparut in “American Journal of Clinical Nutrition”, a sugerat ca serul topic care conține vitamina A, a redus nivelul pH-ului cu 3 procente.
Obtinerea echilibrului adecvat
Curatarea consecventa cu un produs cu un pH echilibrat de două ori pe zi este una dintre cele mai importante componente ale sănătății pielii. Este la fel de imperativ sa exfoliati celulele moarte de pe piele pentru a promova creșterea celulelor noi.
Consideratii
Utilizarea de produse de îngrijire pentru piele care nu au un pH echilibrat vor provoca schimbări în mediul pielii. Ar putea dura până la 14 ore pentru a reveni la normal. Un alt prim suspect în dezvoltarea acneei legata de pH și de infecție este utilizarea de scrub-uri sau instrumente abrazive pentru exfolierea pielii. Dr. Copeland recomandă numai utilizarea mâinilor si un demachiant non-abraziv pentru a spala pielea